Jeroen voor de Klas

‘Ondernemers voor de Klas’ is een onderwijsproject van Vlajo waarbij jongeren de unieke kans krijgen om in contact te komen met de bedrijfswereld. Tijdens de 8e editie zullen 450 ondernemers en bedrijfsleiders 6 weken lang ruim 750 gastcolleges geven over ondernemerschap en ondernemingszin in secundaire- en hogescholen in heel Vlaanderen.

Een leerrijke ervaring waarbij laatstejaars hun meest prangende vragen kunnen stellen aan bedrijfsprofessionals, waaronder onze zaakvoerder Jeroen.

Deze vragen staan helemaal in teken van hun nakende studie- of beroepskeuze. Welke studiekeuze maak ik best? Welke toekomstmogelijkheden biedt deze richting? Wat verwachten bedrijven van werknemers? Ondernemers kunnen hier een meer praktisch antwoord bieden dat enorm belangrijk is voor het maken van de juiste studie -of beroepskeuze.

Jeroen mag een gastles geven op Stella Maris in Merksem in het 7de jaar.

Welke boodschap wil je graag overbrengen bij deze studenten?

Ik vind het belangrijk om de studenten mijn persoonlijke ervaringen mee te geven en ze een inzicht te geven in de wereld van ‘de werkende mens’. Een wereld met een andere structuur en een ander levensritme. Je hoort wel vaker: ‘de tijd vliegt sinds ik aan het werk ben’. Een goed evenwicht is belangrijk in een maatschappij waar de lat sowieso al hoog ligt voor jonge mensen.

Ik kan ze daarnaast ook inzicht geven in de verwachtingen van een werkgever op basis van wat ik zelf  belangrijk vind. Maar dat geldt evengoed voor de verwachtingen van collega’s onderling op basis van wat er vandaag leeft bij onze pensioencoaches én mijn persoonlijke ervaring als werknemer.

Wat heb je zelf gestudeerd en welke kennis neem je vandaag nog steeds mee?

Ik heb zelf handelswetenschappen gestudeerd. Naast de financiële en economische kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, heb ik vooral veel gehad aan een stevige dosis discipline. Om je studies tot een goed einde te brengen, heb je discipline nodig om te studeren of om taken tijdig aan te leveren. Tijdens mijn carrière als zelfstandige was deze discipline ook van groot belang bij de opstart van Pensiontheker. Vandaag heb ik deze ook nodig om met klanten, werknemers en partners een correcte zakelijke relatie op te bouwen.

Waarom wou je dit project zo graag steunen?

Ik vind het belangrijk dat er in onze maatschappij aan kennisdeling wordt gedaan. Ervaringen uitwisselen over generaties heen is hiervoor, mijn inziens, onontbeerlijk. Daarom sta ik met veel plezier voor de klas op 28 januari!

Bedankt Jeroen en alvast veel succes met je gastles!